fbpx

Industriele deur kopen. Waar moet je op letten?

industriele deur kopen

Industriele deur kopen. Waar moet je op letten?

Een industriele deur kopen? Logisch want industriële deuren zijn de trend van het moment. Je ziet ze steeds vaker in de woonkamers van Nederland opduiken. Nu heb jij besloten ook een industriële look aan jouw huiskamer te geven en wil je weten waar je op moet letten. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voor dat je een binnendeur besteld. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat voor maat de deur moet zijn. Want deuren zijn er vaak in meer dan 20 verschillende maten.

Ook wil je weten of je een stompe deur of een opdekdeur nodig hebt, en wat is een stompe deur of wat is een opdekdeur? Vervolgens wil je misschien weten wat voor scharnieren je nodig hebt, zo heb je bijvoorbeeld naast de gewone scharnier ook de paumelle scharnier. Er zijn genoeg dingen om rekening mee te houden voor dat je een binnendeur koopt. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel weten.

De drie best verkopende industriele deuren

Industriele deur Bradford van Cando is de best verkopende industriële binnendeur van 2022.

Industriele deur Cando Bradford

De Cando Scampton industriele deur is ook 1 van de best verkopende industriële binnendeuren van dit moment. 

Cando Scampton productpagina

Een andere goed verkopende industriële deur is Desio. Deze deur is volledig dicht. Bijvoorbeeld voor een toiletdeur. 

Industriële deur Desio

Steel look binnendeuren

Op zoek naar een heel breed aanbod aan steel look binnendeuren? Bij Deurenplaza.nl hebben ze meer van 150 steellook deuren waar je uit kunt kiezen van verschillende merken. Bekijk steel look binnendeuren bij Deurenplaza.nl.

Moet ik een stompe of opdek deur kopen?

Het eerste dat je moet weten als je een binnendeur gaat kopen is of je een stompe deur nodig hebt of een opdekdeur. Neem je een schuifdeur dan heb je altijd een stompe deur nodig, let er dan wel op dat je een deur besteld zonder slotgat, want die is in principe meestal voorgefreesd. Het verschil bij stomp of opdek zit in het kozijn. 

Wat is een stompe deur?

Een stompe deur is een deur die volledig in het kozijn valt.  Bij een stompe deur gebruik je standaard scharnieren. Standaardscharnieren worden ook wel bladscharnieren genoemd. De draairichting van een stompe deur is meestal niet van belang. Echter bij sommige industriële deuren is de draairichting van een stompe deur wel van belang. 

Stompe industriële binnendeur kopen

Wat is een opdekdeur?

Een opdekdeur is een deur die deels op het kozijn valt. De deur heeft een rand, een opdekrand, die op het kozijn valt. De rest van de deur valt dus deels wel in het kozijn. Bij opdekdeuren gebruik je paumelle scharnieren. Dat zijn de scharnieren met twee uitstekende pinnen. Eén van deze pinnen komt in het voorgefreesde paumellegat van de deur.  Bij een opdekdeur is de draairichting altijd van belang. Op zoek naar normale opdek binnendeuren in plaats van industriële? Bij Deurenplaza.nl hebben ze meer dan 1000 verschillende opdekdeuren. Klik hier om naar Deurenplaza te gaan.

Opdek industriële binnendeur kopen

In wat voor maten kun je een industriele deur kopen?

Het tweede dat je moet weten is de maat van de deur. Er zijn veel verschillende maten van binnendeuren. Een voordeel is wel dat dit in principe altijd standaardmaten zijn. In héél uitzonderlijk gevallen kan jouw deur een andere maat hebben dan één van de standaardmaten. Dan heb je een deur nodig die op maat gemaakt moet worden, maar dit komt vrijwel nooit voor. 

De maat van jouw deur is afhankelijk van de maat van het kozijn waar de deur in valt. De maat van het kozijn verschilt vaak, dit komt onder andere door dat niet ieder huis even groot is en in dezelfde tijd gebouwd is. Zo zie je in nieuwbouwhuizen vaak hogere en bredere deuren dan in oude huizen. Benieuwd welke deuren in jouw maat verkrijgbaar zijn? Bekijk alle industriële binnendeuren

Hoe meet je een deur?

De makkelijkste manier om te weten wat de maat van jouw deur is, is door de maat van je huidige deur op te meten. Let hierbij wel op dat je bij een opdekdeur niet de opdekrand erbij meet maar alleen het gedeelte dat tussen het deurkozijn valt. Belangrijk is dat je de hoogte en de breedte van de deur meet. Meer heb je niet nodig. 

Kun je de oude deur niet meer opmeten, dan kun je de binnenkant van het kozijn opmeten. Let hierbij wel op dat je het gat opmeet waar de deur invalt. Anders krijg je een te kleine deur.

Vervolgens kies je een standaard maat van deuren die het dichtst bij jouw gemeten maat in de buurt komt. De stijlregel is hierbij wel dat je eerder een te grote standaardmaat moet nemen dan een te kleine. Een deur is namelijk wel kleiner te maken maar niet groter. Informeer wel bij de leverancier van de deur hoeveel kleiner je de deur kunt inkorten. 

Wat zijn de standaard deurmaten?

Over het algemeen zijn er 27 verschillende deurmaten die standaard zijn. De meest voorkomende zijn 201,5 x 83 cm en 211,5 x 83 cm. Echter zijn er meer maten. Zo zie je vaak in nieuwe woningen deuren van 93 x 231,5 centimeter, veel groter dus dan de meest voorkomende deurmaten. 

Hieronder een overzicht van de verschillende breedtes en hoogtes in centimeters. Elke combinatie van hoogte en breedte vormt een standaard deurmaat.

Verschillende hoogtes:

 • 201,5
 • 211,5
 • 231,5

Verschillende breedtes:

 • 53 centimeter
 • 58 centimeter
 • 63 centimeter
 • 68 centimeter
 • 73 centimeter
 • 78 centimeter
 • 83 centimeter
 • 88 centimeter
 • 93 centimeter

Elke combinatie is mogelijk. Let hierbij wel op dat niet elke deur te bestellen is in al deze combinaties. De meeste deuren zijn alleen te bestellen in de breedte maten 73 t/m 93. Zeker industriële deuren zijn niet leverbaar in de kleinere maten.

Welke draairichting heb ik nodig voor mijn deur?

Je wilt een industriële binnendeur kopen maar je weet niet wat voor draairichting je moet hebben. Bij sommige deuren is het van belang te weten welke kant je deur op draait. Bijvoorbeeld bij opdekdeuren is de draairichting altijd van belang omdat deze deuren een opdekrand hebben en je te maken hebt met een voorgefreesd slotgat aan de ene kant en de paumelle gaten voor de paumelle scharnieren aan de andere kant. 

Bij stompe deuren hangt dit af van het type deur. Stompe deuren kun je in principe omdraaien waardoor ze zowel linksdraaiend als rechtsdraaiend zijn, maar dit is niet altijd het geval. Bijvoorbeeld als de deur niet aan beide kanten hetzelfde eruit ziet. 

Een deur kan linksdraaiend of rechtsdraaiend zijn. Om uit te zoeken welke draairichting jij nodig hebt moet je de volgende stappen doorlopen:

 1. Realiseer je dat een deur twee kanten op gaat, naar je toe of van je af.
 2. Ga aan de kant van de deur staan waar je de deur naar je toe trekt. 
 3. Trek de deur naar je toe.
 4. Aan welke kant draait de deur? Dat is de kant waar de scharnieren zitten.
 • Zitten de scharnieren links? Dan is het een linksdraaiende deur.
 • Zitten de scharnieren rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur.
Draairichting over industriële binnendeur

Waar koop je een industriele deur?

Wil je een industriële binnendeur kopen, maar weet je niet waar?  Deuren kun je voornamelijk kopen bij bouwmarkten, doe-het-zelf zaken en deurenspeciaalzaken. Bouwmarkten en doe-het-zelf zaken verkopen duizenden verschillende producten en hebben dus een heel breed assortiment. Deurenspeciaalzaken hebben een assortiment dat alleen gefocust is op deuren, er is dus veel kennis in huis over deuren. Mijn voorkeur zou dan ook uit gaan naar een winkel die gespecialiseerd is in deuren. Een voorbeeld van een winkel die alleen deuren verkoopt, is Deurenplaza.nl. Het voordeel is ook nog dat zij vaak de deuren tegen 20% goedkoper kunnen leveren dan de bekende bouwmarkten. 

Deur kopen

Wil je een deur kopen? Kijk dan is op deze website: https://deurenplaza.nl/. Hier vind je meer dan 2000 verschillende deuren voor elk budget.