fbpx

Warmtepompboilers vergelijken

Warmtepomp boiler, wat is dat?

Een warmtepompboiler is eigenlijk hetzelfde als een gewone elektrische boiler, alleen verbruikt deze boiler veel minder elektriciteit. Wil je deze verschillende warmtepompboilers vergelijken die op de markt zijn? Kijk dan op https://warmtepompboilers.info/warmtepompboiler/.

Warmtepomp boiler

Een boiler voor de toekomst

Deze boiler is een heel duurzame manier om warm tapwater direct beschikbaar te hebben. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Met de stijgende energieprijzen is dit een ideaal alternatief om jaarlijks veel geld te besparen.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een warmtepomp boiler?

De eigenschappen zijn hetzelfde. Het verschil is dat een warmtepomp boiler een bepaalde hoeveelheid warm water opslaat. Dit is handig als je veel water tegelijkertijd wilt gebruiken of als je in combinatie met zonnepanelen de energie van overdag wilt gebruiken om ’s avonds te douchen. Een warmtepomp boiler is bijvoorbeeld handig voor een gezin met kinderen, zodat je genoeg warm water beschikbaar hebt voor het douchen.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp boiler?

  • Geen fossiele brandstoffen nodig. Alles gaat op basis van elektriciteit;
  • Lager energieverbruik dan gewone elektrische boilers;
  • Geschikt voor een hoge warmwaterbehoefte;
  • Goed te combineren met zonnepanelen voor elektra en cv-systemen voor naverwarming;
  • Zeker met subsidies erg kosteneffectief in aanschaf en verbruik.

Verschillen en prijzen warmtepomp boilers

Het grootste verschil zit in de capaciteit van de boiler. Meestal maak je een keuze tussen 200 liter of 300 liter. Een warmtepomp boiler van 200 liter is goed voor een huishouden tot 4 personen. Bestaat jouw huishouden uit 5 personen of meer dan is het beter om te gaan voor een boiler met 300 liter inhoud. 
Daarnaast is het goed om te kijken of je de boiler wilt aansluiten op een bestaand cv-systeem of bijvoorbeeld op zonnepanelen. 
Als je op zoek bent naar welke warmtepompboiler het beste bij jouw huishouden past, kun je het beste kijken op warmtepompboilers.info. Daar wordt alles uitgelegd over warmtepompboilers.