fbpx

Stalen deur

Stalen deur

Je ziet ze tegenwoordig overal van chique restaurants tot in de woonkamers, stalen deuren. Wil jij een stalen deur kopen? Lees eerst dit artikel.

Stalen deur in industrieel design
© Bruynzeel

Stalen deur zwart

Het eerste dat je moet weten is dat de deuren over het algemeen zwart zijn. Deze zwarte stalen deuren passen heel goed in het industriële interieur dat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Er zijn veel verschillende kleuren zwart maar de kleur die het beste past bij dit interieur is RAL 9005.

Zwarte stalen deur
© Lundia

Stalen deur met kozijn

Daarnaast zie vaak dat deze deuren gepaard gaan met stalen kozijnen die in dezelfde kleur zwart gespoten zijn. Vaak vereist dit een stukje maatwerk van de leverancier.

Stalen deur met kozijn
© Livingsteel

Stalen deur in bestaand kozijn

Het is ook mogelijk om een stalen deur te laten maken voor een bestaand kozijn. Dan heb je te maken met standaard deurmaten. Vervolgens dien je dan wel vaak zelf het kozijn een industriële look te geven met een zwarte verf.

Stalen deur in bestaand kozijn
© Lundia

Stalen deur met glas

Stalen deuren herkennen zich aan de smalle lijsten en daartussen het glas. Het glas is doorgaans blank, maar er worden ook stalen deuren met mat glas gemaakt. Ook zijn er stalen deuren zonder glas verkrijgbaar, dan wordt het vaak levert met een zwart paneel. Dit is handig als je niet wilt dat mensen door de deur heen kunnen kijken, bijvoorbeeld voor de toiletruimte.

Stalen deur met glas of mat glas
© Woninginrichtingaanhuis

Kosten stalen binnendeuren

Misschien voor sommige wel de belangrijkste vraag: “wat kost het?”.

Wat kost een stalen deur?

Als je op internet gaat zoeken dan kom je prijzen tegen variërend tussen de € 1150,- en € 4000,-. Vind je dit te duur? Dan is er een heel goed alternatief beschikbaar. Een stalen look deur, dit is een industriele deur gemaakt van smalle houten lijsten. Zo smal zelfs dat er speciale sloten bijgeleverd worden. Hierdoor is de stalen look deur niet van echt te onderscheiden. Deze industriele deuren zijn er al vanaf ± € 325,-. Een mooi voorbeeld die vaak gekozen wordt is de Cando Bradford deur die je hieronder ziet: 

Cando Bradford
© Cando

Wat kost een stalen deur met glas?

De meeste stalen deuren worden al direct met glas geleverd, vaak nog met de keuze uit blank glas of mat glas. De prijs ligt dan ook tussen de € 1150,- en € 4000,-. Ook bij de stalen look deur is het glas bijgeleverd en die zijn dus al vanaf ± € 325,- verkrijgbaar. Bekijk ze hier.

Wat kost een stalen deur met kozijn?

Wil je een stalen deur met bijbehorend kozijn en eventueel een zijpaneel in dezelfde stijl en van hetzelfde materiaal of eventueel dubbele deuren? Dan mag je de portemonnee trekken en kom je al snel op een prijs variërend tussen de € 4000,- en de € 10.000,-.
De stalen look deuren zijn eventueel ook in een dubbele uitvoering beschikbaar en wéér, je raadt het al, een stuk goedkoper. De vanaf prijs ligt dan rond de € 850,-. De Cando Bradford deur die we eerder hebben besproken is ook in een dubbele uitvoering beschikbaar.

Waar kan ik een stalen deur kopen?

Er zijn verschillende bedrijven die stalen deuren verkopen. Als je ‘stalen deuren kopen’ in tikt op Google dan komen er genoeg opties waar je uit kunt kiezen.

Waar kan ik een stalen look deur kopen?

Op onze website staat het vol met stalen look deuren. Neem gerust een kijkje. Daarnaast hebben wij ook een artikel geschreven over deze industriële deuren waarin je alles kan vinden dat je moet weten voordat je een industriële deur koopt.

Deuren kopen

Ben je op zoek naar nieuwe deuren? Je kunt gemakkelijk een deur online bestellen bij Deurenplaza, hier hebben ze meer dan 2000 deuren om uit te kiezen. Er zit iets bij voor elk budget.